lørdag 18. februar 2017

Tevarmer - tehette

Det kom et ønske om en tehette, så da ble det det 🙂
Hetten er dobbelt lag med vatt, og med forskjellig stoff inni og utenpå. 
Jeg har applikert, ikke med sikk-sakk, men med rettsøm i sort tråd, for at det skulle se mer tegnet ut. 
Det er ikke så lett å holde bitene på plass, så jeg brukte vlisofix (les flisofix). Vlisofix er som vliselin, med lim på begge sider. 

Jeg likte godt å lage denne 🙂
Oppskrift finner du under bildene. 




TEVARMER 
Du trenger: 60 cm mønstret stoff. 30 cm ensfarget lerret, 30 cm tykt platevatt.

Slik gjør du: Tegn et mønster, som er 32 cm bredt og 30 cm høyt. Sett merke i hver side ca. 12-13 cm oppe og tegn en bue, som også rører overkanten av mønstret (bruk et grytelokk eller en stor tallerken). 

Klipp etter mønstret med 1 cm sømrom: 2 stk. mønstret stoff + 2 stk. ensfarvet + 2 stk. platevatt. Klipp dessuten til stropp 1 stk. mønstret stoff på 12 x 3 cm. 

Sy platevatt-stykkene bak på de ensfargede og siksak dem fast langs kanten. Sy de 2 ensfargede stykkene (med platevattet på baksiden) sammen rette mot rette, men la bunnen og et stykke midt på den ene siden stå åpen. Brett stroppens sider inn og sy sammen med en kantstikning. Brett stroppen dobbelt og sy den fast midt på toppen av det ene, mønstrete stykket slik, at kantene flukter. 

Sy de 2 mønstrede stykkene sammen rette mot rette og sy dem sammen (stroppen sys med), men la bunnen stå åpen. Sy nå den mønstrede ytterhetten og den ensfarvede innerhetten sammen langs underkanten rette mot rette. Vend retten ut igjennom hullet i innerhetten og sy sammen Putt innerhetten opp i ytterhetten.

Lykke til!

Ingen kommentarer: